dissabte, 21 de maig del 2011

Escudella de cigrons amb bledes

Aquesta recepta i la que vindrà tot seguit no les he fetes encara. De tant en tant trobem receptes a revistes, diaris, suplements, etc, que les retallem amb la intenció de guardar-les. Però abans d'anar a parar al lloc adequat perquè no es perdin, es traspaperen entre les pàgines d'un llibre, una altra revista, un calaix ple de paperots... N'he trobat unes quantes últimament i com que preveig que es tornaran a traspaperar, he decidit deixar-les aquí per escrit.

Escudella de cigrons amb bledes:

Ingredients (4 persones):

1/2 kg de cigrons cuits
1/2 kg de bledes
1 ceba de Figueres
4 grans d'all
4 tomàquets madurs
1 manat d'herbes
1 cullerada de pebrot sec
50 gr de pernil serrà
1/2 l de brou de verdura
4 ous durs
Julivert
Oli, sal i pebre

Preparació:

En una cassola de fang, o d'acer, poseu l'oli i la ceba a foc lent fins que agafi una mica de color. Un cop ros, afegiu-hi l'all trencat, el tomàquet tallat a quarts, el julivert picat, el manat d'herbes, el pebrot sec, el pernil a retalls i finalment les bledes. A sobre de tot poseu-hi el greix del pernil i ho deixeu coure a foc lent fins que gairebé s'hagi evaporat el líquid. Poseu-hi els cigrons i tot seguit afegiu-hi el brou de verdures, ho deixeu coure durant uns 20 minuts i ja estarà a punt de servir.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada