dimarts, 8 de juliol del 2014

Arròs de verdures amb pollastre

Ingredients (per a 3 o 4 persones):


  • 1 all tallat a rodanxes fines.
  • 1 pastanaga gruixuda o dues de fines, tallada a trossos mitjans (1 cm. de gruix, més o menys)
  • 1 ceba grossa tallada a trossos mitjans.
  • 1 pit de pollastre cuit (a l'ast, en aquest cas). Esfilagarsat o tallat a daus petits. 
  • 3 cullerades soperes de pèsols cuits (petits de llauna, en aquest cas).
  • Branquillons de bròcoli. (150 gr. aprox.)
  • 200 gr. aproximats d'arròs blanc (50-60 gr. per persona i en cru). 
  • Mig got de vi blanc i mig got de vi negre (Ull de llebre).
  • 1/2 pastilleta de brou de verdures (o brou de pollastre).
  • Pebre vermell (una culleradeta)
  • Pebre negre (al gust de cadascú)
  • Julivert sec (una culleradeta rasa) 
  • Curry (una culleradeta rasa)
  • Oli (un bon raig).
  • Aigua (tres parts per cada part d'arròs).


Preparació:
Escalfem en una cassola un bon raig d'oli i hi sofregim uns minuts els trossos de pastanaga. Hi afegim l'all tallat i quan agafa una mica de coloret s'hi aboca la ceba tallada. Es remena tot, es baixa el foc al mínim i es tapa perquè la ceba s'estovi i sui.

Mentrestant es mesura l'arròs i l'aigua. Una tassa d'arròs són uns 200 grams aproximadament. Cal comptar tres tasses d'aigua. Cal escalfar-la i barrejar-hi la mitja pastilleta de brou de verdures. Una part petita d'aquesta aigua també pot barrejar-se amb el curry. Convé treure-la del foc abans que bulli i reservar-la en un lloc que conservi l'escalfor.

També és un bon moment per preparar el pollastre si no ho hem fet abans. Es pot esfilagarsar o tallar-lo a daus petits. A casa meva el pit de pollastre no té gaires adeptes perquè sovint és eixarreït, així que el vaig fer esfilagarsat per fer-lo més agradable. Un cop preparat es reserva.

Tornem a la cassola. La ceba s'ha hagut d'estovar i suar. Hi afegim el julivert sec i el pebre negre. Hi afegim també els pèsols petits que ja són cuits, ho remenem i ho deixem que acabi de reduir el líquid de la ceba. Quan hagi reduït una mica apugem el foc i hi posem la culleradeta de pebre vermell, fem una remenada i hi aboquem la barreja de vi blanc i vi negre (mig got de cada). Tot seguit hi afegim el pollastre i ho remenem perquè el pollastre s'impregni del vi. Abaixem el foc un altre cop i ho deixem coure una estona. En aquest moment tornem a encendre el foc i escalfem el brou i l'aigua amb el curry.

Quan el vi s'ha reduït una mica s'hi aboca l'arròs blanc i es barreja tot. Hi ha qui li agrada enrossir-lo, però jo prefereixo no deixar-lo gaire estona, sinó que tan bon punt el brou és a punt de bullir l'aboco a la cassola, remeno bé i apujo el foc perquè arrenqui el bull. L'aigua amb el curry l'aboquem aleshores a poc a poc perquè el bull no s'aturi.

En aquest moment hi posem els branquillons de bròcoli damunt l'arròs i els enfonsem perquè els cobreixi l'aigua. El temps de coure's l'arròs és el necessari perquè aquesta verdura ja sigui cuita (si més no com a mi m'agrada, una mica "al dente"). Baixem el foc a una potència mitja-baixa (que no s'aturi el bull).

Calculem que calen uns 15 minuts perquè es faci l'arròs i uns 5 minuts de repòs perquè estigui llest.

I ja ho tenim.

Aquesta recepta, com veiem, no té gaire sal, per qüestions de salut només té la sal de la pastilla de brou, del pollastre i dels pèsols. Si volem més sal, es pot posar la pastilla de brou sencera.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada